Dag 10 – Mayagüez – Punta Cana
Den tiende dagen i paradis viste seg å være en fredag. Vi hadde derfor en liten karibisk taco før vi startet nattseilingen fra Puerto Rico til den Dominikanske republikk. Da vi startet å seile var det umulig å sove i lugaren, + at det var utrolig varmt!. Derfor så la jeg og Erlend oss på trampolinen frem på båten. Der seilte vi i måneskinnet og hørte på god musikk. En opplevelse og minne jeg aldri vil glemme! Det var helt sjukt. Nesten som en kilsje filmscene…

 

Vi la oss rundt 11 tiden og prøve å få noen timer søvn, men det var uten hell. Da klokken ble 02:00 var det jeg og Erlend sin tur i sitte vakt, mens Olav og Tess gikk å la seg. Jeg trodde det skulle gå greit ettersom vi hadde månelyset med oss, men neida… Månen gikk faktisk ned rett før vår vakt startet.. Så jeg ble sittende der i redningsvest og morgenkåpe og så ingen ting! Absolutt ingen ting.. Det vat bekk mørkt. Med andre ord: Veldig ubehagelig og litt skummelt. Ok, veldig skummelt.

Bølgene ble nemlig større og det eneste vi kunne stole på var gps-programmet på Ipaden. Vi satt til kl.04:00 og lekte «gjett tingen-leken» og spilte bondesjakk på Ipaden. Hahaha.. Da vår vakt var ferdig fikk jeg heller ikke til å sove i lugaren. Så jeg la noen sofaputer på kjøkkengulvet og sovnet der… I max 1 time.. ah… Tror jeg våknet på hver tredje bølge vi kom over. Jeg hadde også den skumle tanken på at vi var helt alene ute på det åpne hav, med kun mørket i rundt oss…

Vi seilte helt til klokken seks om kvelden. Vi kom frem til plassen Punta Cana, hvor det var en båthavn og en samling av masse resorter. Resten av kvelden slappet vi bare av.

"... Der seilte vi i måneskinnet og hørte på god musikk. En opplevelse og minne jeg aldri vil glemme! Det var helt sjukt. Nesten som en kilsjé filmscene..."

Dag 11 – Puna Cana – Samana, Santa Barbara

Hele denne dagen bestemte vi oss for å utforske område og stranden. Jeg og Erlend tok oss en tur med kamera og fikk tatt noen bilder. Det var overraskende lite folk å se. Tror du kom da det var lavsesong fordi stranden var nesten ikke mulig å bade på fordi alt tanget hadde kommet i land fra sør. Tanget slapp ut en utrolig ekkel lukt, så det stinket over hele havnen. Stakkars de som bodde på resortene sier jeg bare. Etter vi hadde spist middag så startet vi seilingen til Samana, Santa Barbara.

Dag 12 – Samaná, Santa Barbara
Vi hadde seilt hele kvelden og kom frem til Samaná ved midnatt. Resten av natten var urolig og jeg våknet 10 000 ganger på grunn av lynet som slo ned rett ved båten flere ganger. Da vi våknet fant jeg ikke Olav og Tess og ble litt beskymret. Men de hadde bare dratt inn til land for å sjekke oss inn i byen. Der fant de en guide som ville vise oss litt rundt. Vi tok turen til stranden Playa Rincon hvor vi bare slappet av og nøt strandlivet. Her fikk jeg tatt mye bilder både på bilturen og ved stranden.