Jeg hater å skrive.

– Men jeg skriver allikevel… Jeg skriver fordi det er den eneste løsningen til å bli bedre. Jeg skriver fordi min visjon i livet er å gjøre ting jeg tror jeg ikke kan. Jeg tror at du kan bli og oppnå hva som helst så lenge du kommer deg ut av komfortsonen and do it! Gi deg selv et spark bak, og bestem deg for at dette er noe du skal få til!

Hvorfor jeg hater å skrive…

I dag blogger jeg fordi jeg vil rette på et valg jeg tok som 16 åring. Da hadde jeg allerede blogget i tre år om alt og ingenting. Jeg var fersk, optimistisk og sårbar. Hele verden fikk tilgang til innlegg med sløve setningsoppbygging og grammatikk feil. Jeg åpnet meg selv for tilbakemeldinger og kritikk på alt jeg produserte på bloggen. Og som tenåring er dette et område man må trå lett på.

" Jeg var en svamp som sugde til seg tilbakemeldinger på skrivefeil, og oppfattet det som om jeg hadde mislyktes i ferdigheten. Jeg lot kritikken bestemme at skriving var noe jeg ikke var god til. Så jeg begynte å hate det."

Etter videregående hadde jeg enda ikke gitt slipp på selvkritikken. Tilbakemeldingene hadde grodd seg fast i hjernen min. De hadde blitt en del av hvem jeg var. De hadde så stor påkjenning at jeg rett og slett hadde angst for å skrive. Dette gikk så klart utover skole, blogging, og hverdagen generelt.

Jeg var sårbar.

Men det er ikke en dårlig ting! Det å være sårbar betyr å være åpen mot kritikk og tilbakemeldinger. Mange suger til seg alt av negative tilbakemeldinger og lar seg definere av det. Men nøkkelen er å kunne skyve den litt unna, og reflektere over den først. Da får man også tid til å vokse og lære noe nytt. Når man er ung er det mye letter for å ta den svært personlig, og det kan være en stor del av hvordan man oppfatter seg selv.

Van Gogh once said, “If you hear a voice within you say ‘you cannot paint,’ then by all means paint, and that voice will be silenced.” 

Hvorfor jeg velger å skrive…

Med årene har jeg vokst mye. Jeg har blitt glad i å utfordre meg selv på nye ting. Jeg elsker å ta vaner, rutiner, eller ferdigheter å snu de fra noe jeg absolutt hater til noe jeg elsker. Eksempler er makrell i tomat og jogging. Et pålegg så hatet for den ekle lukten og bitre smaken. Og jogging, en treningsform mislikt for å være kjedelig, slitsom, og unødvendig.

I 2016 bestemte jeg meg for å prøve nye ting. Jeg ville være den som kunne spise makrell i tomat, og jeg ville bli den som kunne finne glede av å ta på seg joggeskoa og løpe. Jeg åpnet meg selv for endringer i tankesettet mitt. Jeg kom meg ut av komfortsonen og gikk gradvis fra hat til elsk. Nå er makrell i tomat favoritt pålegget, og jeg løper 10km med glede.
– Jeg tror jeg kan gjøre det samme med skrivingen. Ønsk meg lykke til…

Bilde tatt fra pixabay.com

Er det noe du hater å gjøre fordi du tror du ikke er god nok?