Månedens utfordring!
Hver dag i mai skal jeg plukke én pose med søppel fra naturen. – Poster bilder på Instagram Story @lovisesverdrup

Med alt styret rundt plastikk i naturen, er det på sin plass at jeg som miljøengasjert 22 åring begynner å bruke stemmen min. Jeg har alt for lenge sittet med ideer, men aldri handlet på dem. Nå dytter jeg meg selv over dørstokken. Jeg velger å se bort fra andres meninger, og gjør heller det jeg selv har lyst til; Som er å inspirere og engasjere andre til å redde planeten vår! 

Global oppvarming er ingen myte, det er heller ingen fake news fra Kina. Det er E K T E ! – Og det skjer nå! Vi blir alle bombardert med nyheter, bilder og informasjon om resultatet av et klima som vi ødelegger bare mer og mer med vår livsstil i dagens samfunn. Jeg ønsker at du som beboer på denne planeten skal tenke deg om før du utfører handlinger som hjelper med å skade planeten MER enn nødvendig.

Her er 5 ting du kan gjøre for å minske miljøsvinn:

  1. Kast søpla i søppelkassen! – Ikke la det ligge igjen etter deg
  2. Si nei til plastikk sugerør! – Du klarer å drikke brusen din uten!
  3. Ta med deg handlenett når du forlater hjemmet ditt. – Du sparer penger, OG hvaler/fisker for en unødvendig død. 
  4. Kildesorter. – PUNKTUM
  5. Ta meg deg vannflaske i stede for å kjøpe ny hele tiden. – Vann fra springen er gratis.

Rutiner er ikke noe som kan dyrkes over natta. Det handler om små steg hele veien. Hver gang du sier nei til plastikk-sugerør, eller tar med deg handlenett så er du allerede på god vei. Vi har alle forbedringspotensiale, jeg er ikke uskyldig i noe av dette. Jo mer jeg leser om hva vi har gjort med planeten vår, jo mer engasjert og villig er jeg til å endre rutinene mine.

Jeg ble veldig inspirert og rørt av Nrks serie, Planet Plast. – ALLE burde sette seg ned å se den.

Ikke glem å delta på NORGE RYDDER 3.mai! 

Relaterte innlegg

  • Mitt nye hjemsted; Volda, Møre og Romsdal. Who knew?

  • I en verden hvor vi publiserer alt vi produserer er vi også mer eksponert for kritikk og tilbakemeldinger. Dette kan sette spor dersom du er ung og sårbar. Da jeg…

Lovisefoto

If you have any questions you could
contact me through Instagram, or send me an email.