Dag 13 – Puerto Plata

Etter vi hadde slappet av i Samaná så seilte vi hele kvelden og natten over til Puerto Plata. En turistby vi fikk oppleve litt nærmere da vi dro inn til sentrum for å handle mer mat. Må si kaldsvetten kom litt da jeg og Erlend gikk forbi flere vektere med våpen i armene. Han ene stoppet oss og begynte å snakke spansk til oss. Vi skjønte jo ikke ordet, og jeg var bare redd for å bli arrestert eller noe så vi gikk fort tilbake til de andre for å si det sånn. Etter vi hadde fylt på med varer i båten, fått vasket klær og slappet av så startet vi turen over til Bahamas. Det skulle bli en laaang natt. Med max 8knop på seilet så seilte vi hele dagen og hele natten. Jeg og Erlend hadde nok en gang nattevakt og jeg satt og koste meg med lydbok av Amy Poehler. Anbefales!

Jeg fikk noen dårlige timer søvn før jeg ble vekt av at vi kunne se «skillen» i havet over til Bahamas. Du kunne se det mørke vannet gå over til turkis! Helt sjukt hvor EKTE det faktisk er. Dere kan se det på bildene under. Ja, vannet er faktisk så grønt/blått! Sjukt!

Dag 14 – The Bahamas, Turks- og Caicosøyene, Providenciales

Så den første øya du kommer til er Turks- og Caicosøyene. Vi ankret ved en av hovedøyene, Providenciales. Her lå flyplassen, sentrum og den berømte Grace Bay Beach. Se bilder fra stranden her.
Denne øya var også den siste stoppen for meg, Erlend og Solveig. Dersom vi hadde seilt videre så var det usikkert på om vi hadde rukket å kommet frem til en flyplass for å rekke flyet som gikk i Miami, som allerede var booket. Derfor lå vi ankret i 5 dager ved nydelig «privat» *hosthark* strand, som vi fikk bruke. En herlig plass å avslutte eventyret på. Det er så mye positivt å si om øya, men det jeg vil nevne mest er hvor utrolig vennlige og åpne lokalbefolkningen var! De slo gjerne av en prat, ga oss skyss og vi fikk igjen en «egen» privat taxisjåfør som kjørte oss rundt på øya.

På de 5 dagene fikk vi snorklet i Grace Bay beach, spist fritert konkylie-kjøtt, brukt paddleboardet mye og stor kosa oss masse!

The name “Bahamas” comes from the Spanish words “baja mar”, meaning shallow water or sea.

Funfact about The Bahamas

Dag 19 – Hjemreise (Providenciales – Miami – Minneapolis – Amsterdam – Trondheim)

Ah, dagen jeg hadde gruet meg til. Å reise hjem til triste kalde Norge! Reise fra et fantastisk eventyr med både skumle utfordringer og breath taking opplevelser!. Jeg ser på meg selv som suuper heldig som fikk være med Olav og Tess på seiltur.

Vi dro tidlig om morgenen til flyplassen. Der vi (ofc) fikk for mye vekt på baggasjen slik at vi måtte åpne kofferten og begynne å kaste alt av solkremer og andre ting som var mulig å kjøpe hjemme. Da vi kom frem i Miami fikk vi enda en liten glipp. Navnet til Solveig var nemlig for langt på boarding kortet slik at han i passkontrollen ikke kunne slippe henne igjennom. Vi fikk heldigvis fikset det, men gaad! Å skremme to ungdommer og et lite barn slik. (Haha, oki jeg vet vi er 18 og 19, men jeg ser fortsatt på meg selv som litt hjelpesløs i slike situasjoner).

Vi kom oss frem til Minneapolis hvor vi fikk vandret litt rundt på flyplassen og spise verdens nastyeste burger fra Burger King. Flyet til Amsterdam var ubehagelig og bumpy, men vi kom frem like hel. Samme med flyet fra Amsterdam til Tr.Heim. Da vi ble hentet av mamma og bikkja så skjønte jeg at ferien var over, og at jeg ville slite med jetlagen. Etter søvnløse netter og bortkastet dager så var det tilbake på jobb igjen. Ferien var over, og jeg satt igjen med de mest fantastiske minnene.